Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Reuzin Iris

Reuzin Iris is onderdeel van de nieuwe reuzentweeling die in beheer is van de afdeling Diversiteit & Gelijke Kansen van de stad Leuven. Het bijzondere aan deze reuzen is dat hun identiteit kan veranderen naargelang de groep die er met de reus op uittrekt. Reuzin Iris is een creatie van de groep achter het Holebihuis in Leuven.

Ze lieten de reus als reuzin Iris geboren worden op 20 mei 2017. ‘Iris’ verwijst naar de Griekse godin van de regenboog en boodschapper van de goden. Met Reuzin Iris wil het Holebihuis een positieve boodschap van diversiteit uitdragen. 

Concept
Het idee en ontwerp van deze reuzentweeling komt van Anne Heyman, Babs Boey en Iwona Pom. Anne Heyman en Babs Boey zorgden voor de technische constructie en gebruikten heel wat recuperatiematerialen. De hoofden van de reuzen zijn zo ontworpen dat elke groep die de reus adopteert er een eigen gezicht aan kan geven. Ook de handen, neus, hoofddeksels, attributen, zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk kunnen aangepast worden. De kleding van de reuzen zal ook telkens wijzigen naargelang hun identiteit. De tweeling zal op termijn een uitgebreide kleerkast hebben, en krijgt voor al deze verschillende outfits hulp van organisaties als Femma Naaisalon Leuven of van bereidwillige vrijwilligers.


Info
Beheerder
Afdeling diversiteit stad Leuven
Groep
Holebihuis Vlaams-Brabant
Datum
20 mei 2017
E-mail
an.engelen@leuven.be
1/7
Beheerder
Afdeling diversiteit stad Leuven
Groep
Holebihuis Vlaams-Brabant
Datum
20 mei 2017
E-mail
Meer info
Terug naar boven