SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 212
									AND imr.partno2 = 23
Rode Hond-festival | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Rode Hond-festival

28 september 2022

In de herfstvakantie palmt het familiefestival Rode Hond opnieuw de stad in. Cultuurorganisaties verwennen families met voorstellingen, workshops, expo's en nog veel meer. Ook Stadsarchief Leuven doet mee. Op vrijdag 4 november kan je deelnemen aan de workshop middeleeuws schrijven. Op zaterdag 5 november maak je je eigen familieportret.

Workshop 'Middeleeuws schrijven'

Zin om je samen met je (klein)kinderen uit te leven met een ganzenveer, kroontjespen en middeleeuwse inkt? Wil je eens kunnen voelen en ruiken aan perkament, papyrus, waszegels en lompenpapier? Probeer diverse soorten schrijfgerei uit, voel aan oude papiersoorten en maak je eigen boekenwijzer of middeleeuwse oorkonde. Het resultaat neem je mee naar huis. Je krijgt bovendien een exclusieve rondleiding in het archiefdepot, een plek waar je anders niet mag komen.

PRAKTISCH
- vrijdag 4 november, 13.30 - 15u en 16 - 17.30 u.
- Duur: 1,5 uur
- Prijs: gratis
- van 8 tot 14 jaar, onder begeleiding van een volwassene. Voor jongere broers of zussen zijn er kleurplaten beschikbaar.
- locatie: Stadsarchief Leuven, Rijschoolstraat 4
- Reserveren is verplicht en kan via de website van Rode Hond

Workshop 'Maak je eigen familieportret'

Wist je dat het Stadsarchief enorm veel oude foto’s bezit? Daar zitten enkele mooie portretten en familiekiekjes tussen. Speciaal voor Rode Hond krijg jij met je familie de kans om in het archiefdepot een blik te werpen op de meest bijzondere portretten. Voor- of nadien kan je zelf aan de slag. Experts Ward Collin en Wouter Elsen vertellen je alles over de ‘wet plate collodion’ techniek – een fotografisch proces dat dateert uit de negentiende eeuw. Samen met hen ontdek je alles over deze ambachtelijke techniek. Nadien poseer je samen met je familie en ben je een heel bijzonder familieportret rijker. De portetten kunnen later afgehaald worden in het Stadsarchief.

PRAKTISCH:
- zaterdag 5 november, 10 - 17 u.
- Duur: 1 uur
- Prijs: € 5 euro (UiT-Pas kansentarief beschikbaar)
- Locatie: Stadsarchief Leuven, Rijschoolstraat 4
- Koop je ticket via de website van Rode Hond

1/3
Naam
Rode Hond-festival
Datum
4 en 5 november 2022
Locatie
Stadsarchief Leuven, Rijschoolstraat 4
Reservatie
Inschrijven verplicht
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven