Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Salsa! vzw

Hoe druk je in je naam je ambities uit? Salsa! is er een prachtig voorbeeld van. Je denkt meteen aan zon, levendigheid, vrolijkheid, werveling, ... Kortom, zo'n beetje alles wat je niet met een ‘stoffig' archief associeert. Wel, Salsa! wil ons laten kennismaken met het Leuvense stadsarchief als een open, moderne, goed uitgeruste dienst waar je kunt ontdekken hoe de dingen in Leuven waren zoals ze waren en waarom ze nu zijn zoals ze zijn. Kortom, met een levendige, wervelende, actuele plek.

Wervelen in het archief
Salsa! staat voor Samen Actief voor het Leuvense Stadsarchief. Het zijn de Vrienden van dat archief, gebruikers die vinden dat ‘hun’ archief en zijn dynamische medewerkers meer uitstraling en ondersteuning verdienen. Ze organiseren daartoe uiteenlopende, vaak verrassende activiteiten. Eigenlijk activeren ze samen met het archief het geheugen van de stad. En daar heeft iedereen baat bij.

Wandelingen, lezingen, tentoonstellingen, filmvoorstellingen: met alle (geoorloofde) middelen laat Salsa! mensen kennismaken met de diversiteit en de relevantie van het Leuvense stadsarchief. Salsa! sloopt met plezier archiefdrempels en ivoren torens. 
Salsa! publiceert de driemaandelijkse nieuwsbrief Salsa!.doc, waarin je alles verneemt over wat er in en rond het Leuvense stadsarchief gebeurt. En jaarlijks verschijnt minstens één Salsa!-cahier over een onderwerp waarvoor onderzoek is gedaan, in hoofdzaak in het Leuvense stadsarchief.

Salsa! en het stadsarchief zijn er voor alle burgers. Al wie geïnteresseerd is in facetten van de geschiedenis van Leuven en in het roerend erfgoed kan lid worden van de vereniging. Verrassende invalshoeken gegarandeerd.

Info
Naam
Salsa! vzw
E-mail
salsaarchief@gmail.com
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.salsa-archief.be
1/3
erfgoedvereniging
Naam
Salsa! vzw
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven