• In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Samen school maken. 40 jaar Tweedekansonderwijs Leuven

In 'Samen school maken' ontdek je de geschiedenis van het Tweedekansonderwijs (TKO) in Leuven. De publicatie verschijnt naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het Tweedekansonderwijs.  Leraren en leerlingen van vroeger en nu nemen je mee op een tocht langs een lange rij onderwijscampussen en mijlpalen in de evolutie van het tweedekansonderwijs. Stuk voor stuk boeiende verhalen die je een beeld geven van hoe het Tweedekansonderwijs kon groeien van 41 leerlingen in 1980 naar ongeveer 11 000 cursisten vandaag. 

Voor deze publicatie sloeg de pioneersgroep van TKO Leuven onder leiding van Nikie Lapaire de handen in elkaar met CVO VOLT, de studenten Pedagogische Wetenschappen KU Leuven, Erfgoedcel en Stadsarchief Leuven. Ze gingen aan de slag met het rijke archiefmateriaal van TKO dat in het Stadsarchief Leuven bewaard wordt.

De publicatie is te koop voor 5 euro via CVO Volt en in de expo Dynamiek (tot eind januari in de Romaanse Poort). 

EXPO 'Dynamiek'

Nog tot en met 31 januari 2020 kan je ook via de expo in de Romaanse Poort een blik werpen op 40 jaar Tweedekansonderwijs in Leuven.

Open van maandag tot vrijdag tussen 10 en 20.30 uur en op zaterdag tussen 10 en 18 uur. In de expo kan je de publicatie kopen.

Info
Naam
Samen school maken. 40 jaar Tweedekansonderwijs Leuven
Prijs
5 euro
Jaar
2020
Uitgever
CVO Volt
Vormgever
Buzzbee
1/1
boek
Naam
Samen school maken. 40 jaar Tweedekansonderwijs Leuven
Prijs
5 euro
Jaar
2020
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee