SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 171
									AND imr.partno2 = 23
Start waardering collectie Jaartallen | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Start waardering collectie Jaartallen

11 juni 2021

De collectie van de Jaartallen is omvangrijk: meer dan 300 kaders, foto's, pins en vlaggen. Samen met het Koninklijk Verbond der Jaartallen en met externe experten starten we een waarderingstraject om de collectie door te lichten, alle collectie-informatie te bundelen en zo de zorg voor de collectie te verbeteren.

Textielcollectie

Stap 1 in deze waardering is de textielcollectie: bijna 50 vlaggen en de vele kostuums waarop elk jaartal zijn eigen stempel drukt. Joke Vandermeersch, experte in textielconservering, bestudeerde samen met Swa, Omer en Herman van de Jaartallen een selectie vlaggen en kostuums. Op basis hiervan wordt een advies geformuleerd rond de beste bewaring, behandeling en opstelling van deze textielcollectie van het Leuvense Jaartallenleven.

Andere deelcollecties
Ook andere delen van de collecties, zoals pins en kaders, komen nog aan bod in het waarderingstraject. Tegen het einde van 2021 hopen we een eindrapport klaar te hebben over alle deelcollecties. Dat vormt de basis voor de toekomstige werking en opstelling van de rijke en gevarieerde collectie van het Leuvense Jaartallenleven.

Terug naar boven