SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 217
									AND imr.partno2 = 23
Straathistories Brusselsestraat: help je mee? | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Straathistories Brusselsestraat: help je mee?

17 november 2022

Enkele bewoners werken aan een Straathistoriesboekje voor hun straat, de Brusselsestraat. Ze hebben al heel wat info verzameld, maar zijn nog op zoek naar extra hulp. Heb jij een band met de Brusselsestraat en interesse voor de geschiedenis van deze buurt?

11 edities Straathistories
Straathistories is een reeks van buurtpublicaties. Afgelopen zomer verscheen al de 11de editie in de reeks 'Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld'. Die editie ging over de Matadi-buurt. De eerste Straathistories publicatie verscheen meer dan 10 jaar geleden en ging over de Vaartkom. Intussen passeerden al heel wat wijken de revue: Vlierbeek, Mussenbuurt, Ziekelingenstraat, het Nieuw Kwartier, Martelarenlaan, Opvoedingsstraat, Wijgmalenhoek, Frederik Lintstraat en Groot Redingenhof.

Ervaringen van Straathistoriesmedewerkers
Keer op keer gingen Leuvenaars enthousiast aan de slag rond het erfgoed en de verhalen uit de buurt. Een intenstief proces met telkens een prachtig eindresultaat waar de makers terecht steeds heel trots op zijn. Naar aanleiding van de 10de editie kwamen in juni alle Leuvenaars bij elkaar die ooit meewerkten aan Straathistories. Wat een feest! Ben je benieuwd naar hoe Leuvenaars terugblikken op zo'n traject? Lees dan het interview met Bob uit de Matadi-wijk, Maggi uit de Ziekelingenstraat of Rien uit Vlierbeek.

Doe mee!
Om Straathistories Brusselsestraat toe te kunnen voegen aan de reeks moeten er nog enkele stappen gezet worden. Veel info is al verzameld, enkele interviews zijn afgenomen, maar het werk is nog niet af. De Leuvenaars achter deze editie zijn nu op zoek naar helpende handen. Heb jij zin om enkele interviews af te nemen en te verwerken? Of (her)schrijf je graag teksten? Wil je graag medeauteur worden van deze nieuwe Straathistories?

Neem dan zeker contact op met erfgoedcel@leuven.be voor meer info.

Terug naar boven