SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 240
									AND imr.partno2 = 23
Straathistories Pleinstraat en omgeving: help jij mee? | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Straathistories Pleinstraat en omgeving: help jij mee?

21 april 2023

Voor de reeks 'Straathistories Leuvense buurten in woord en beeld’, gaan Leuvenaars zelf aan de slag om de geschiedenis, het erfgoed en de verhalen uit de buurt vast te leggen in een publicatie. Een aantal buurtbewoners van de Pleinstraat en omgeving werken aan een boekje over de geschiedenis van deze wijk, die zich bevindt tussen de Tiensepoort en de Parkpoort.

Naam gezocht
De buurtbewoners zoeken nog naar een naam die hun buurt samenvat. Specifiek gaat het over de straten tussen de Tiensepoort en de Parkpoort namelijk: Bierbeekstraat-Pleinstraat-Schreursvest-Delaunoislaan-Tivolistraat-Kerkhofdreef, het Philipspark, de Philipssite en de Stadsbegraafplaats. Als je een suggestie hebt, laat maar horen!

Wil jij helpen?
De buurtbewoners hebben intussen al vele (oud-)bewoners geïnterviewd en zijn al veel te weten gekomen over de geschiedenis van deze buurt. Maar ze willen graag nog meer informatie verzamelen. Specifiek zijn ze nog op zoek naar mensen die iets meer weten over verzetsactiviteiten tijdens WO II (vb. opvangen van Engelse piloten). Blijkbaar was de wijk een echte broeihaard van verzet, aangevuurd door de familie Daman.

De kleine redactiegroep rekent ook op (oud-)inwoners die een bijdrage willen leveren aan deze Straathistories.

Heb je zelf anekdotes, affiches of ander archiefmateriaal over deze wijk? Ken je bekende mensen die nog in deze buurt hebben gewoond? Heb je mooie foto’s van de straten, of ze nu uit 1945 dateren of uit 2021 (WK wielrennen)? Alles is welkom!

Neem dan contact op via eddytimmermans@eddytimmermans.net.

1/1
Contact
eddytimmermans@eddytimmermans.net
Meer info
Terug naar boven