SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 229
									AND imr.partno2 = 23
Straathistories Voorzorgstraat: Help je mee? | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Straathistories Voorzorgstraat: Help je mee?

21 maart 2023

Met het oog op een publicatie in de reeks Straathistories duiken enkele buurtbewoners in de geschiedenis van de Voorzorgstraat. Die ligt tussen de Bankstraat, Tervuursestraat en de Heilige-Geeststraat. Aan de hand van geschreven bronnen, mondelinge getuigenissen en foto’s willen ze het verhaal van hun unieke Leuvense tuinwijk optekenen.

11 edities Straathistories

Straathistories is een reeks van buurtpublicaties, waarbij bewoners of buurtcomités onder begeleiding van de Erfgoedcel Leuven zelf de roots en evolutie in hun buurt vastleggen. De reeks ‘Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld’ telt al 11 edities. Keer op keer gingen Leuvenaars enthousiast aan de slag rond het erfgoed en de verhalen uit de buurt. Een intenstief proces met telkens een prachtig eindresultaat waar de makers terecht steeds heel trots op zijn. Lees hier de getuigenissen van Bob, Maggi, Rien en Luc.

Wil jij helpen?

Om Straathistories Voorzorgstraat te kunnen toevoegen aan de reeks hebben ze nog informatie nodig. Alle oude en recente informatie van buurtbewoners, vroegere bewoners of andere geïnteresseerden kan hierbij helpen en is dus zeer welkom. Ook zijn ze nog op zoek naar helpende handen om de verzamelde informatie te verwerken tot boeiende teksten voor het boekje.

Woon jij in de buurt van de Voorzorgwijk of heb je daar voor een lange tijd gewoond? Heb je informatie over de wijk of interesse om te helpen? Neem dan contact op met Erfgoedcel Leuven (erfgoedcel@leuven.be).

1/1
Tel
016 27 22 84
E-mail
Meer info
Terug naar boven