Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

10 edities Straathistories

Zaterdag 4 juni 2022 vierden we ‘10 edities Straathistories’ met enthousiaste Leuvenaars die zelf aan de slag gingen of gaan rond de geschiedenis en het erfgoed uit hun eigen buurt. Het was fijn om ervaringen te delen tussen de verschillende buurten: zij die het traject al achter de rug hebben en zij die nog volop aan het starten zijn. Veel warme en eerlijke reacties en vooral héél veel goesting om verder samen te werken en alvast uit te kijken naar de komende Straathistories. 

Enkele buurtbewoners namen zelf het woord en vertelden over het proces en de groepsdynamiek in de buurt. Het is met momenten intensief, maar het eindresultaat loont. Je komt meer te weten over de eigen woonbuurt, hoort verhalen van buurtbewoners en zorgt mee  voor connectie in en fierheid over de buurt. Ook nieuwe buurten zijn met veel enthousiasme gestart. Op naar de volgende Straathistories!

Foto's Erfgoedcel Leuven, MeTTeS fotografie, Geert Mertens

Terug naar boven