Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Straathistories De Wijgmalenhoek

Editie vier van Straathistories focust op de geschiedenis van Wijgmaal, meer bepaald op de Wijgmalenhoek: het gebied tussen de Vaart, de Remylaan, Wijgmaalbroek, de Wittebolsstraat en de Gebroeders Tassetstraat.

Enkele leden van de werkgroep 'Van Wicmale tot Wijgmaal' werkten een jaar lang aan hun versie van Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld. Het ontstaan van Wijgmaaldorp, het belang van de Fabrieken Remy en Edouard Remy, maar even goed de oorlogsperiode, het treinverleden en het onderwijs in Wijgmaal komen aan bod in de 71 pagina's tellende publicatie. Fragmenten uit interviews of gesprekken met Wijgmalenaars leverden leuke anekdotes op en geven een persoonlijke toets aan die historische context. En uiteraard bevat ook deze editie van Straathistories interessant beeldmateriaal.

De publicatie is uitverkocht. Je kan alle Straathistoriesboekjes ook uitlenen in de Bib Leuven.

Info
Naam
De Wijgmalenhoek
Prijs
4 euro
Jaar
2014
Volume
71 p.
Reeks
Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld
Auteur
Leden van de Werkgroep Van Wicmale tot Wijgmaal: Annabel Sels, Fernanda Van Gorp, Herman Verbruggen, Hubert Van Eycken, Jan Mulier, Kristof Huysmans, Marnix Beyen, Rudi Marteau.
Uitgever
Werkgroep Van Wicmale tot Wijgmaal
Vormgever
Echo Design
Partners
Van Wicmale tot Wijgmaal, Erfgoedcel Leuven en Stadsarchief Leuven
1/1
boek
Naam
De Wijgmalenhoek
Prijs
4 euro
Jaar
2014
Volume
71 p.
Reeks
Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld
Meer info
Terug naar boven