Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Straathistories

Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld staat voor een reeks van buurtpublicaties, waarbij bewoners of buurtcomités onder begeleiding van de Erfgoedcel Leuven zelf de roots en evolutie in hun buurt optekenen.

De bedoeling van Straathistories is niet alleen om het erfgoed en de geschiedenis van buurten en straten toegankelijker te maken, maar ook om mensen uit de buurt dichter bij elkaar te brengen.

Steun erfgoedcel
Van meet af aan ondersteunt de erfgoedcel de buurt in kwestie met raad en daad. Dat gaat van het geven van advies, hulp bieden bij bronnenonderzoek tot inhoudelijke en financiële steun bij de effectieve opmaak van de publicatie. Per jaar kan de erfgoedcel gemiddeld een tweetal buurten ondersteunen. Om al die richtlijnen en tips te stroomlijnen en om nieuwe buurten te motiveren om te werken aan hun Straathistories, maakte de erfgoedcel een online handleiding.

Interesse om zelf rond je eigen buurtgeschiedenis te werken? Bekijk dan zeker de handleiding en neem contact op met de erfgoedcel.

Via de links hiernaast en bij publicaties zie je welke Straathistories al verschenen zijn.

Info
E-mail
erfgoedcel@leuven.be
Tel
016 27 22 84
Adres
Prof. Van Overstraetenplein 1, 3000 Leuven
Partners
Erfgoedcel Leuven, Stadsarchief Leuven, Leuvenaars
Terug naar boven