Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Straathistories Vaartkom Weerspiegeld

'Vaartkom Weerspiegeld' is het eerste boek in de reeks 'Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld' en werd ondersteund door de dienst Welzijn en de erfgoedcel van de stad Leuven.

Naar aanleiding van de stadsvernieuwing in de Vaartkom, besloot de stad Leuven in 2008 een oproep te lanceren naar buurtbewoners om het verleden van deze voormalige industriële site niet verloren te laten gaan.

Een bewonerswerkgroep heeft met oud en nieuw fotomateriaal en door middel van interviews ervoor gezorgd dat de Vaartkom niet vergeten zal worden. Dit boek blikt in woord en beeld terug op de Vaartkom van vroeger en zijn bewoners. Leer meer over Mie Gareel met haar ijzerhandelwinkel, Dolf en zijn frituur, brouwerij Artois en nog veel meer. Er wordt ook telkens vooruitgeblikt naar de toekomst van deze site.

De publicatie is intussen uitverkocht, maar je kan ze gratis als flipbook doorbladeren via het ISSUU-account van de stad Leuven. Of je kan de pdf onderaan deze pagina downloaden. 

Je kan alle Straathistoriesboekjes ook uitlenen in de Bib Leuven.

Downloads

Info
Naam
Vaartkom Weerspiegeld
Prijs
4 of 6 euro (met DVD)
Te koop
uitverkocht
Jaar
2010
Volume
91 p.
Auteur
Guy Missotten, Ludwig Desmet en een buurtwerkgroep
Uitgever
Stad Leuven
Vormgever
Echo Design
Partners
Buurtbewoners, stad Leuven, Erfgoedcel Leuven
Website
https://vaartkomweerspiegeld.wordpress.com/
Type
Boek
1/1
boek
Naam
Vaartkom Weerspiegeld
Prijs
4 of 6 euro (met DVD)
Te koop
uitverkocht
Jaar
2010
Volume
91 p.
Bekijk downloads Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven