Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Wandeling Straathistories Mussenbuurt

De initiatiefnemers van de publicatie ‘Straathistories Mussenbuurt’, Luc en Kris, maakten ook een wandeling die je via de Erfgoedapp gratis kan downloaden op je smartphone. Aanrader! Omdat een straatfeest voor de lancering van de publicatie op dit moment niet mogelijk is, is deze wandeling een waardig alternatief om de buurt alvast zelf te ontdekken en beleven. Een primeur in de hele Straathistories-reeks.

Via de authentieke stemmen van Kris, medeoprichter van de vroegere vzw De Straatmus, zijn dochter Laura die er nog steeds woont, en Luc, naar eigen zeggen een van de oudste bewoners van de Mussenstraat, ontdek je 16 locaties in de Mussenbuurt. Bij iedere ‘stop’ krijg je beeldmateriaal uit het Stadsarchief en een audiofragment. Op deze manier kan je op eigen houtje de buurt verkennen. Tip: neem je oortjes of koptelefoon mee voor een betere beleving.

Hoe start ik de wandeling in de Erfgoedapp?

  1. Download eerst de Erfgoedapp op je smartphone. Dit is gratis.
  2. Open de Erfgoedapp.
  3. Klik op de gele knop rechts en scan deze QR-code om de tour te starten: 

    OF zoek de route handmatig in de Erfgoedapp:

  1. Ga dan eerst naar het kompas-symbool en zoek de tour ‘Straathistories Mussenbuurt’ in de lijst. Download de wandeling.
  2. Ga vervolgens naar het kaart-symbool, de plattegrond van Leuven zal dan openen en je ziet de route verschijnen.
  3. Ga naar het startpunt (volgnummer 1) en volg de aangeduide route op de kaart. Klik op de verschillende volgnummers om de bijhorende fragmenten te beluisteren. Veel plezier!

Info
Voor wie
Iedereen met een smartphone, rolstoeltoegankelijk
Prijs
gratis
Afstand
+ - 1,7 km
Duur
1 uur
Vertrekpunt
Hoek Justus Lipsiusstraat - Ravenstraat
1/2
Voor wie
Iedereen met een smartphone, rolstoeltoegankelijk
Prijs
gratis
Afstand
+ - 1,7 km
Duur
1 uur
Vertrekpunt
Hoek Justus Lipsiusstraat - Ravenstraat
Meer info
Terug naar boven