Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Zoektocht Straathistories Ziekelingenstraat

Liever buiten op stap of krijg je maar niet genoeg van de verhalen in de publicatie 'Straathistories Ziekelingenstraat en omgeving'? Dan hebben we goed nieuws voor jou! De Leuvenaars achter de publicatie maakten ook een zoektocht. Je kan die gratis downloaden via de Erfgoedapp. Voormalig buurtbewoner Hugo neemt je mee in deze buurt op de grens tussen Leuven en Bierbeek. Op verschillende interessante locaties kan je een verhaal beluisteren, een meerkeuzevraag oplossen en extra beeldmateriaal bekijken.

Op stap met voormalig buurtbewoner Hugo
Ondanks dat Hugo er zelf al 40 jaar niet meer woont, klopt zijn hart nog vurig voor de Ziekelingenbuurt. Hij had er naar eigen zeggen een fantastische jeugd. Nu woont zijn zoon met zijn gezin in de ouderlijke woonst. Tijdens een wandeling van ongeveer 2 kilometer haalt Hugo graag herinneringen op, die je via de Erfgoedapp kan beluisteren. Bij iedere stop krijg je beeldmateriaal en een quizvraag die je oplost door goed rond te kijken. Zo kom je meer te weten over het leven in de buurt vroeger en nu.

Digitaal of op papier
Je kan de zoektocht via de Erfgoedapp gratis downloaden op je smartphone. Wie een (aangepaste) papieren versie verkiest, kan die ophalen bij de verkooppunten in de buurt of downloaden onderaan deze pagina.
In de buurtverkooppunten kan je ook een wedstrijdformulier ophalen. Lever dat voor 18 april 2021 in bij de postbus aan buurtwinkel Karine en je maakt kans op een mooie prijs!

  • Hoe werkt de Erfgoedapp? 
    Download eerst de Erfgoedapp op je smartphone. Dit is gratis.
  • Heb je de app gedownload? 
    Klik op het kompas-symbool en zoek in de lijst de tour ‘Straathistories Ziekelingenstraat'. Download de wandelzoektocht. Klik vervolgens op het kaartsymbool. De plattegrond van Leuven zal openen en de route verschijnt. Ga naar het startpunt (nummer 1) en volg de route op de kaart. Klik telkens op het nummer om het bijhorend fragmenten te beluisteren en de quizvragen op te lossen. Veel plezier!

Downloads

Info
Voor wie
Iedereen
Wanneer
vanaf 25 februari 2020
Prijs
gratis
Afstand
+- 2 km
Duur
1 uur
Vertrekpunt
Hoek Hoegaardsestraat - Philipslaan, naast de spoorwegtunnel
1/4
Voor wie
Iedereen
Wanneer
vanaf 25 februari 2020
Prijs
gratis
Afstand
+- 2 km
Duur
1 uur
Vertrekpunt
Hoek Hoegaardsestraat - Philipslaan, naast de spoorwegtunnel
Bekijk downloads Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee