SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 199
									AND imr.partno2 = 23
Studiedag 'Erfgoed en aarde' | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Studiedag 'Erfgoed en aarde'

17 juni 2022

Natuur en cultuur botsen wel eens. Ook erfgoedcollecties zijn niet immuun voor de vier natuurkrachten: water, lucht, aarde en vuur. Om hierover expertise uit te wisselen, organiseren Erfgoedlabo Leuven en FARO samen met het Belgische Blauwe Schildcomité en ICOMOS Vlaanderen-Brussel een reeks van vier studiedagen over calamiteiten en roerend erfgoed.

Na twee studiedagen over respectievelijk water en lucht gaat de derde studiedag op vrijdag 17 juni 2022 in op het thema van fysische krachten. Welke aardse processen in Vlaanderen en Nederland houden een risico in voor cultureel erfgoed in een stedelijke omgeving? Wat is de impact van trillingen (geluid, verkeer) op erfgoed? Wat is de impact van fysische krachten op de gebouwen waar erfgoed zich in bevindt? Hoe schat je deze risico’s in? En hoe kan je je collectie preventief beschermen zonder grote budgetten uit te geven?

De studiedag laat zowel experten als de deelnemers zelf aan het woord. In de interactieve sessies kan je jouw eigen ervaringen delen en samen met de experten de do’s en don’ts voor een veiligere omgeving bespreken. Tot slot gaan experten in gesprek over het beleidskader inzake mechanische beproevingen. Wat zijn de maatregelen hieromtrent vanuit de overheid? Welke financiële ondersteuningen bestaan er?

Meer informatie en het programma kan je vinden op de website van Erfgoedlabo.

Inschrijvingen via www.erfgoedlabo.be/registreren.

1/1
Naam
Studiedag Erfgoed en aarde
Datum
17 juni 2022
Locatie
Provinciehuis Leuven
Uur
9u00-16u00
Prijs
€40
Reservatie
Inschrijvingen via www.erfgoedlabo.be/registreren.
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven