SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 237
									AND imr.partno2 = 23
Terugblik op Erfgoeddag! | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Terugblik op Erfgoeddag!

24 april 2023

Het Museum voor Dierkunde, de Abdij van Park en de Universiteitsbibliotheek met het Universiteitsarchief KU Leuven waren de populairste locaties van de beestige Erfgoeddag op zondag 23 april in Leuven. Ook de wandelingen ‘Dieren in de stad’ en ‘Een beest op je bord?’ die langs de bijbehorende expo’s in CAG, KADOC en Stadsarchief liep, waren heel succesvol.

De rondleiding waarbij naast de gidsen een tolk Vlaamse Gebarentaal meeging, was een schot in de roos. De mix van het publiek en de drie gidsen, zorgden voor een leuke interactie. Verschillende mensen rond erfgoed samenbrengen, ook dat is Erfgoeddag! Het samenlezen met de Bib Leuven, anderstaligen en Leuvenaars was een heel verbindend moment in de bijzondere setting van het historische stadhuis.

In de Abdij van Park kwamen dan weer heel wat Leuvenaars hun honden en kat laten wijden. Dieren in het klooster, de stadsimker en de bijen, de Vroege Vogelwandeling of de abdij- en neerhofdieren, op de site van Abdij van Park kon het publiek terecht voor een gevarieerd programma.

In totaal verwelkomde Leuven meer dan 7000 bezoekers op de Erfgoeddag. Bekijk hieronder de aftermovie, die FARO in Leuven draaide, of het fotoverslag hiernaast.Erfgoeddag gemist?
De wandeling ‘Een Beest op je bord?’ kan je nog steeds volgen aan de hand van de Erfgoedapp (die je gratis kan downloaden op je smartphone) of via de wandelkaart. De bijbehorende expo’s ‘Geen vlees (meer) op je bord’ in KADOC loopt nog tot en met 17 mei en de expo ‘Van dikbil tot dunne lende’ vind je nog tot en met 31 mei 2023 in het Stadsarchief

Het Beestenkabinet in de Universiteitsbibliotheek kan je nog tot en met 7 mei bezoeken. En de expo 'Toen de dieren nog spraken' van Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee in het Heilig Hartinstituut kan je nog bezoeken tot 12 mei.

De Erfgoedweek voor scholen loopt nog tot en met 28 april 2023.

1/11
Naam
Erfgoeddag
Datum
23 april 2023
Locatie
15 locaties in Leuven
Uur
10 - 18 uur
Prijs
gratis
Meer info
Terug naar boven