Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

#tijdstrijd

#tijdstrijd, alias dé history battle voor het Leuvens jeugdwerk, werd bedacht om de meer dan 50 verenigingen uit het Leuvens jeugdwerk uit te dagen om op een creatieve en speelse manier te werken rond hun verleden. #tijdstrijd wilde sensibiliseren. Het moest jeugdverenigingen laten stilstaan bij hun erfgoed: verslagen, ledenlijsten, foto’s, verhalen van oud-leden, liedjes, tradities van vroeger en nu, en hen bewust maken van de waarde van die bronnen door hier zelf mee aan de slag te gaan. Maar #tijdstrijd wilde ook belonen, wie meedeed kon een prijs winnen.

Eind 2012 startte de stad Leuven een erfgoedtraject in samenwerking met de Leuvense scoutsgroepen naar aanleiding van de honderdste verjaardag van Scouts en Gidsengroep Sint-Michiel. Dat resulteerde in de  tentoonstelling ‘100 jaar scouts in Leuven’  in het Scouts en Gidsen Museum Leuven. Uit die samenwerking bleek al snel dat niet alle Leuvense scoutsgroepen even bewust omgaan met hun erfgoed en archief. Een vervolgtraject, verbreed naar alle Leuvense jeugdverenigingen, werd daarom opgestart onder de naam #tijdstrijd.

Aan de hand van 10 uitdagingen konden de groepen zich meten met elkaar. Van ‘go retro’, ‘inventief met oude en nieuwe foto’s, ‘beroemd en berucht’ tot een soap over ‘liefde in het jeugdwerk’. Tussen 15 november 2013 en 15 mei 2014 kon elke groep kiezen welke uitdaging(en) zij aanging. Alle info, inspiratie en tips en tricks stond gebundeld op www.mijnleuven.be/tijdstrijd. 
 
Geen wedstrijd zonder prijzen. Per uitdaging werden de resultaten beoordeeld door een jury en met elkaar vergeleken. De beste, origineelste en meest doordachte versie won. In de prijzenpot zat trouwens voor ieder wat wils: handige aankoopbonnen, 5 uur gratis klussers of poetsers, een fotoreportage of exclusieve media-aandacht. Groepen die bovendien meerdere uitdagingen aangingen en dat op een meer dan behoorlijke manier deden, zaten mee in de running voor de hoofdprijs: een exclusieve dj-set die garant staat voor een spetterend feest!

 

Info
Naam
#tijdstrijd
Datum
15 november 2013 - 15 mei 2014
Partners
Jeugdcentrum Vleugel F, Erfgoedcel Leuven, Heemkunde Vlaanderen en KADOC- KU Leuven
Website
www.mijnleuven.be/tijdstrijd
Type
Sensibiliseringscampagne en wedstrijd
1/2
wedstrijd
Naam
#tijdstrijd
Datum
15 november 2013 - 15 mei 2014
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven