Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Townscape-Soundscape/ Leuvense stadsklanken

Townscape-Soundscape stelde het Leuvense muzikale erfgoed binnen haar stedelijke kader centraal. Tussen 3 oktober en 26 november 2005 kon je op verschillende en verrassende plekken komen luisteren naar een gevarieerd repertoire van Leuvense stadsklanken. 'Leuvense stadsklanken' was dan ook de naam van het allereerste Townscape-Soundscapeproject van Resonant.

Een belangrijke ambassadeur van de Vlaamse polyfonie
Om een eerste ‘soundscape’ te creëren, werd op zoek gegaan naar een interessant stuk Leuvense muziekgeschiedenis. De keuze viel op de 16e eeuw, de periode van de Vlaamse polyfonie en van de Leuvense muziekdruk en Petrus Phalesius. Via zijn Leuvens drukkershuis kwam er niet alleen muziek van bekende internationale componisten in Leuven terecht. Ook omgekeerd, via Phalesius, kregen Leuven en heel wat lokale componisten naam in de internationale muziekwereld.

De 16e eeuw wordt op muzikaal vlak gekenmerkt door de bloei van de Vlaamse polyfonie, een belangrijke stroming met een enorme diversiteit aan muziekgenres. Dit 16e-eeuwse kader met Phalesius als spilfiguur en een variëteit van componisten, klanken en genres vormde de basis van deze eerste editie van Townscape-Soundscape. Het veelzijdige kader van de stad Leuven met haar rijke geschiedenis, erfgoed en prachtige plekken maakte dit muzikaal erfgoedproject compleet.

Downloads

Info
Naam
Townscape-Soundscape/ Leuvense stadsklanken
Datum
3 oktober t.e.m. 27 november 2005
Partners
Erfgoedcel Leuven, Resonant vzw en partners
Type
Festival
1/5
festival
Naam
Townscape-Soundscape/ Leuvense stadsklanken
Datum
3 oktober t.e.m. 27 november 2005
Bekijk downloads Meer info
Terug naar boven