Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Curator Beiaardcultuur Leuven

Elke dag hoor je in de stad muziek uit de verschillende klokkentorens. Om de rol van de Leuvense beiaard nog te versterken stelden Stad Leuven en KU Leuven in 2020 samen beiaardier Luc Rombouts aan als curator Beiaardcultuur Leuven. De curator neemt de algemene coördinatie, de muzikale programmatie, de organisatie van festivals zoals Leuven Bells, de educatieve werking en de promotie van de beiaarden voor zijn rekening. Daarnaast ondersteunt hij bij het onderhoud en beheer van een aantal beiaarden.

Beiaardiers in Leuven
Luc Rombouts bespeelt al jarenlang de beiaard van de Universiteitsbibliotheek en van het Groot Begijnhof. Sinds 2018 is hij ook titularis van de nieuwe Vredesbeiaard in de Abdij van Park. In zijn nieuwe rol als curator zal hij nauw samenwerken met Eddy Mariën, titularis van de stadsbeiaard in de Sint-Pieterskerk, en Marc Van Eyck, titularis van de kerkbeiaard van Sint-Geertrui.

1/1
Terug naar boven