Reus Da Tong | Reuzen | Tradities & feesten | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Reus Da Tong

Reus Da Tong is onderdeel van de nieuwe reuzentweeling die in beheer is van de afdeling Diversiteit & Gelijke Kansen van de stad Leuven. Het bijzondere aan deze reuzen is dat hun identiteit kan veranderen naargelang de groep die er met de reus op uittrekt. Reus Da Tong werd voor ReuzeLeuven 2017 gecreëerd door Nihao Leuven en Femma Naaisalon Leuven.

Nihao Leuven, een vereniging die de banden tussen Chinezen en Leuvenaars wil aanhalen, maakte van de reus met de hulp van Femma een echte Chinese krijger. Zijn naam ‘Da Tong’ betekent Grote Harmonie, het confucianistische ideaal van een perfecte staat’. Deze boogschutter uit het terracottaleger streeft naar een veilige en vredige samenleving na de oorlogen voor de Qin-dynastie in 221 v.C. 

Concept
Het idee en ontwerp van deze reuzentweeling komt van Anne Heyman, Babs Boey en Iwona Pom. Anne Heyman en Babs Boey zorgden voor de technische constructie en gebruikten heel wat recuperatiematerialen. De hoofden van de reuzen zijn zo ontworpen dat elke groep die de reus adopteert er een eigen gezicht aan kan geven. Ook de handen, neus, hoofddeksels, attributen, zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk kunnen aangepast worden. De kleding van de reuzen zal ook telkens wijzigen naargelang hun identiteit. De tweeling zal op termijn een uitgebreide kleerkast hebben, en krijgt voor al deze verschillende outfits hulp van organisaties als Femma Naaisalon Leuven of van bereidwillige vrijwilligers.

Info
Beheerder
Afdeling diversiteit stad Leuven
Groep
Nihao Leuven en Femma Naaisalon Leuven
Datum
20 mei 2017
E-mail
an.engelen@leuven.be
1/6
Beheerder
Afdeling diversiteit stad Leuven
Groep
Nihao Leuven en Femma Naaisalon Leuven
Datum
20 mei 2017
E-mail
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee