SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 84
									AND imr.partno2 = 23
Uitleendienst erfgoedmaterialen | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Uitleendienst erfgoedmaterialen

15 januari 2019

Om de zorg rond cultureel erfgoed te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid op verschillende locaties, waaronder Leuven, een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking. Dat materiaal is een selectie van kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties. Heb je plannen om rond erfgoed te werken en om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Verken het volledige aanbod hulpmiddelen op de website uitleendiensterfgoed.be en dien je aanvraag in.

Na goedkeuring van de aanvraag kan je het bestelde materiaal ophalen in een van de tien regionale uitleenpunten in Vlaanderen: Antwerpen, Brugge, Dilbeek, Genk, Herentals, Kortrijk, Leuven, Oosterzele, Sint-Niklaas en Sint-Truiden.

Het gebruik van het materiaal is gratis, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen van en naar het uitleenpunt.

Het aanbod is zowel geschikt voor de inventarisatie als de preservatie van erfgoedcollecties. Van toestellen om klimaatomstandigheden te meten zoals vocht- of lichtmeters, sets om ongedierte of schimmels te bestrijden, tot een professionele fotoset.

Alle praktische informatie vind je in onderstaande brochure en op www.uitleendiensterfgoed.be.

(Partners: Vlaamse Overheid, FARO, Antwerpen, Erfgoedcel Brugge, Erfgoed Haspengauw, Erfgoeedcel Kempens Karakter, Erfgoedcel Leuven, Mijn Erfgoed, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Erfgoed Viersprong, Erfgoedcel Waasland, Erfgoed ZuidWest)

Terug naar boven