SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 90
									AND imr.partno2 = 23
50 jaar feministisch geheugen | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

50 jaar feministisch geheugen

4 april 2019

Vanaf 1970 trok een nieuwe lichting feministische organisaties de straat op. Speels en energiek luidden de Pluralistische Actiegroepen en Dolle Mina's het begin in van de 'tweede feministische golf' in België. 

Materiaal gezocht

Van Dolle Mina tot #METOO. Met deze slogan roept het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis en RoSa op om het erfgoed te verzamelen rond de feministische beweging, van 1970 tot nu. Het doel is om tegen 2020 een overzicht te maken van wat er waar wordt bewaard, want dat is een belangrijke stap in de zorg voor erfgoed.  Heb jij materiaal over de feministische bewegingen in Leuven, zoals bv brieven, verslagen van vergaderingen, affiches, tijdschriften, foto’s… of ken je iemand die zo'n erfgoed bewaart ? Doe dan mee aan de oproep. 

Ontmoetingsdag 25 mei 2019

Op zaterdag 25 mei vindt er een ontmoetingsdag plaats in het Amazonegebouw in Brussel. Je kan er helpen om de beweging gedetailleerd in kaart te brengen en verhalen uit te wisselen. Daarnaast krijg je ook tips over de bewaring van je erfgoed.


Het initiatief gaat uit van het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis en RoSa, Amsab-ISG, Fonds Suzan Daniel, Archiefbank Vlaanderen en het Instituut voor Publieksgeschiedenis.

1/4
Naam
Archief- en onderzoekscentrum voor vrouwengeschiedenis
Tel
02 229 38 31
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven