Van Wicmale tot Wijgmaal | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Van Wicmale tot Wijgmaal

Wijgmaal is een bijzondere plek. Het voormalige Remydorp in de noordelijke uithoek van Leuven is de jongste jaren geëvolueerd tot een gezellige, kinderrijke gemeenschap van autochtonen en nieuwkomers, met de bijbehorende feestelijkheden, activiteiten en evenementen. De werkgroep ‘Van Wicmale tot Wijgmaal' draagt daar haar Wijgmaalse steen toe bij en koestert haar dorp.

Een dorp met een verhaal
Wijgmaal is een plek waar de geschiedenis nog erg goed leesbaar is en met een prachtige brok natuur: Wijgmaalbroek en het stedelijk natuurreservaat aan de Dijle. ‘Van Wicmale tot Wijgmaal’ behoedt en bestudeert dat historische verhaal en laat er inwoners en anderen mee kennismaken. Tegelijk draagt de werkgroep bij tot gemeenschapsvorming en zet ze het kleine Wijgmaal zelfbewust op de grote Leuvense kaart.

Op enkele vaste momenten – en op verzoek – organiseert ‘Van Wicmale tot Wijgmaal’ natuur- en historische wandelingen door het dorp waar ooit twee filmzalen waren, een casino stond en de aanwezigheid van de Remyvestiging het leven bepaalde. 
In Wijgmaal zijn er enkele jaarlijkse tradities waar veel culturele en sociale verenigingen hun steentje toe bijdragen, zoals het jaarlijkse stratenontbijt en de Wijgmaalse feesten.

De werkgroep is er voor alle huidige en voormalige Wijgmalenaren en anderen die geïnteresseerd zijn in het verhaal van Wijgmaal en die het dorpsleven een warm hart toedragen.

Info
Naam
Van Wicmale Tot Wijgmaal
E-mail
verbruggen.herman@pandora.be
Type
Erfgoedvereniging
1/3
erfgoedvereniging
Naam
Van Wicmale Tot Wijgmaal
E-mail
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee