Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Vensters op Leuven. Een geschiedenis

"De stad Leuven en haar bevolking hebben gouden tijden, maar ook ellende en oorlog gekend. Van dat alles zijn tot op vandaag zowel in de stedelijke ruimte als in het geheugen van haar bewoners sporen aanwezig. Wie deze sporen ontdekt en begrijpt, blijft niet staren op wat vroeger was, maar is in staat om toekomstgericht met het verleden om te gaan."

Het bestuur van ‘Salsa! vzw’, de vriendenkring van het Leuvense Stadsarchief, vatte het plan op om een voor een breed publiek bestemde stadsgeschiedenis uit te geven. Het resultaat is de nieuwe publicatie 'Vensters op Leuven. Aan de hand van 56 korte bijdragen (vensters) nemen meer dan 30 auteurs de lezer mee op ontdekkingstocht door het verleden van Leuven. Elk venster beslaat een dubbele bladzijde en is fraai geïllustreerd. Een ideaal kerst- of eindejaarskado voor elke Leuvenaar.

Het boek is te koop in het stadsarchief voor €30 (leden van Salsa! betalen €25), tijdens de openingsuren van de leeszaal, en in de Leuvense boekhandels. Bestellen kan via salsaarchief@gmail.com. 

Info
Naam
Vensters op Leuven
Prijs
30 euro
Te koop
in Stadsarchief en Leuvense boekhandels
Jaar
2019
Uitgever
SALSA!vzw
Vormgever
Grafiet
ISBN
9789081028981
Partners
Salsa! vzw
Type
boek
1/1
Naam
Vensters op Leuven
Prijs
30 euro
Te koop
in Stadsarchief en Leuvense boekhandels
Jaar
2019
Meer info
Terug naar boven