Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Verlengstukken van het bewustzijn.

'Verlengstukken van het bewustzijn' vertelt de geschiedenis van de Collectie Michotte, vernoemd naar de Leuvense professor Albert baron Michotte van den Berck (1881-1965). Met eenvoudige proeven en ingenieus ontworpen instrumenten slaagde Michotte erin allerlei complexe psychologische processen in kaart te brengen. Zijn originele onderzoek naar de visuele waarneming van causaliteit bezorgde hem internationale faam. Hij werd hét icoon van de Leuvense psychologie. De permanente opstelling van de collectie in de bibliotheek van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (Katholieke Universiteit Leuven) getuigt nog altijd van zijn bijzondere positie.

'Verlengstukken van het bewustzijn. Psychologische onderzoeksapparatuur uit de Collectie Michotte' vertelt de geschiedenis van de Collectie Michotte. Zowel de oprichting van het laboratorium voor experimentele psychologie en de aanschaf van de eerste instrumenten, evenals de verzelfstandiging van de discipline in de loop van de 20ste eeuw en de historische beeldvorming rond de grote Michotte komen aan bod. Zo wordt die bijzondere verzameling apparatuur geplaatst in een bredere context en toegankelijk gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de psychologie.

Info
Naam
Verlengstukken van het bewustzijn.
Prijs
19,50 euro
Te koop
Universitaire Pers Leuven
Jaar
2010
Volume
80 p.
Auteur
Marleen Brock, Sigrid Leyssen en Geert Vanpaemel
Uitgever
Universitaire Pers Leuven
ISBN
978-90-586-7843-0
Type
Boek
1/1
boek
Naam
Verlengstukken van het bewustzijn.
Prijs
19,50 euro
Te koop
Universitaire Pers Leuven
Jaar
2010
Volume
80 p.
Meer info
Terug naar boven