Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Vrienden Abdij van Park

Het is een indrukwekkende site: de Abdij van Park in Heverlee, goed voor bijna negenhonderd jaar geschiedenis. Een groep vrijwilligers zet zich al jaren in voor de abdij en haar erfgoed, als vrienden van het huis.

Vrienden van het huis
De Vrienden, ‘ambassadeurs’ van de abdij, helpen om het patrimonium van de abdij in stand te houden, ook het cultuurlandschap eromheen. Zo stonden ze sinds de jaren 1990 in voor de catalogus van de boekenverzameling, met haar meer dan 4200 oude drukken. Dankzij de steun van vele leden konden ze tientallen kostbare werken laten restaureren, net als belangrijke stukken uit het archief en verschillende schilderijen. De opening van het Museum Parkabdij in 2009 betekende een nieuw werkterrein voor de Vrienden. Ze werden meteen ook Vrienden van het nieuwe museum.

De Vrienden helpen om de abdijsite te ontsluiten en organiseren jaarlijks concerten, rondleidingen (zowel in de abdij als op de site), uitstappen en opendeurdagen. Daarnaast nemen ze vaak deel aan Open Monumentendag en Erfgoeddag. 
Ook voor het unieke eeuwenoude cultuurlandschap, goed voor 40 hectare, zorgen de Vrienden intens, meer bepaald de Werkgroep Natuur en Landschap. Die organiseert snoei- en kapdagen, maaiweekends, opruimacties… waarop iedereen welkom is. De restauratie van twee tuinpaviljoentjes, de heraanleg van de conventstuin met kruidentuin en bijenhal, en de heraanplanting van twee historische boomgaarden en een biologische moestuin zijn recente realisaties.

Iedereen met een hart voor erfgoed is welkom bij de Vrienden van de Abdij van ‘t Park. Leden krijgen de nieuwsbrief toegestuurd en worden uitgenodigd op de activiteiten. Natuurliefhebbers kunnen zich aansluiten bij de Werkgroep Natuur en Landschap en daar de handen uit de mouwen steken.

Info
Naam
Vrienden Abdij van Park
Adres
Abdij van Park 7, 3001 Heverlee
Tel
016 27 44 80
E-mail
zeger.debyser@kuleuven.be
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.visitleuven.be/nl/abdijvanpark/vrienden-van-de-abdij
1/3
erfgoedvereniging
Naam
Vrienden Abdij van Park
Adres
Abdij van Park 7, 3001 Heverlee
Tel
016 27 44 80
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven