Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw is een regionale natuur- en milieuvereniging die zich sinds 1969 inzet voor het landschap, de natuur en het leefmilieu in het Dijleland en ver daarbuiten. Dat doen ze door de aankoop en het beheer van natuurterreinen zoals natuurreservaat de Doode Bemde en tal van andere activiteiten zoals natuurexploraties, streekverkenningen, werkkampen, gezinsuitstappen, bosklassen en lezingen.

De vzw beschikt over een infocentrum in Heverlee met uitgebreide bibliotheek waar je terecht kan voor kaarten, brochures en educatief materiaal over natuur en milieu. Met de werkgroep educatie richt VHM zich voornamelijk tot de jeugd met een jaarlijks wisselend educatief project. De vereniging treedt ook op tegen milieudelicten en onderhoudt nauwe contacten met beleidsmakers om de negatieve impact op de natuur te voorkomen of te minimaliseren.

In samenwerking met het CVN (Centrum Voor Natuur- en milieueducatie vzw) leidt Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud eveneens natuurgidsen op, die de mensen tijdens natuurexploraties begeleiden.
VHM geeft daarnaast ook een driemaandelijks tijdschrift uit: Tijdingen. Naast een update over de meest recente ontwikkelingen in het Dijleland, vind je er beschrijvingen van wandelingen in terug en allerlei natuurweetjes.

Info
Naam
Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw
Adres
Waversebaan 66, 3001 Heverlee
Tel
016 23 05 58
E-mail
infocentrum@vhm.be
Facebook
www.facebook.com/doodebemde/?fref=ts
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.vhm.be
1/7
erfgoedvereniging
Naam
Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw
Adres
Waversebaan 66, 3001 Heverlee
Tel
016 23 05 58
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven