Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Wandeling tegen armoede

Het Leuvens Collectief tegen Armoede zet jaarlijks op 17 oktober, de internationale dag tegen armoede en sociale uitsluiting, verschillende activiteiten op poten. Om armoede onder de aandacht te brengen en om een duidelijk signaal te geven: armoede is en blijft een schending van de mensenrechten. Naast een manifestatie op de Grote Markt met een soeptent en een actie aan de steen tegen armoede, lanceert het Collectief ook een gloednieuwe wandeling. Deze 'wandeling tegen armoede' kan je op papier verkrijgen of digitaal via de Erfgoedapp op je smartphone. Heel welkom om mee te wandelen en zo meer over armoede vroeger en vandaag te weten.

Wandel in je eigen groepje  

De initiatiefnemeners hebben een route van een dikke 4 kilometer uitgestippeld. Ze gaat langs plekken die voor mensen in armoede vandaag belangrijk zijn om actief te kunnen deelnemen, maar ook langs plekken die iets over armoede vroeger vertellen. Het Collectief tegen Armoede ging voor dit historische luik op bezoek in het Leuvense Stadsarchief. Je ontdekt bijvoorbeeld waar er ooit een openbaar badhuis was, loopt langs overblijfselen van de Leuvense vondelingenschuif of je leert meer over het leven in de Peterseliegang. Ga het zelf ontdekken vanaf 17 oktober.

Op papier en digitaal 

Op zondag 17 oktober tusen 13  en 16u30 kan je op de Grote Markt een papieren brochure van de wandeling ophalen. Deze kan je ook nog hier onderaan de pagina downloaden.

Daarnaast vind je de wandeling ook digitaal in de Erfgoedapp die je gratis kan downloaden op je smartphone. Via verschillende luisterverhalen neemt een van de vrijwilligers bij het Leuvens Collectief tegen Armoede, je mee op pad. Bij elke locatie krijg je naast een audiofragment ook extra beeldmateriaal te zien. Deze digitale wandeling blijft ook na 17 oktober permanent beschikbaar via de Erfgoedapp. Tip: neem oortjes of een koptelefoon mee voor een betere beleving.

Hoe start ik de wandeling in de Erfgoedapp?

  1. Download eerst de Erfgoedapp op je smartphone. Dit is gratis.
  2. Open de Erfgoedapp.
  3. Klik op de gele knop rechts en scan deze QR-code om de tour te starten: 

OF zoek de route handmatig in de Erfgoedapp:

1. Klik op het rode kompas-symbool (bovenaan).
2. Zoek in de lijst de tour ‘Wandeling tegen armoede'.
3. Download de wandelzoektocht.
4. Klik op het kaartsymbool. De plattegrond van Leuven opent en de route verschijnt.
5. Ga naar het startpunt (volgnummer 1) en volg de route op de kaart.
6. Klik telkens op het volgnummer om het bijhorend fragment te beluisteren en het beeldmateriaal te bekijken.

Veel plezier!

______

Zin om meer te weten te komen over de Internationale dag tegen armoede? Bekijk het programma op www.armoedeknelt.be.

Downloads

Info
Voor wie
rolstoeltoegankelijk
Prijs
gratis
Afstand
+- 4,5 km
Duur
+- 120 min
Vertrekpunt
Grote Markt
Partners
Het Leuvens Collectief tegen Armoede, Stadsarchief Leuven, Erfgoedcel Leuven
1/5
Voor wie
rolstoeltoegankelijk
Prijs
gratis
Afstand
+- 4,5 km
Duur
+- 120 min
Vertrekpunt
Grote Markt
Partners
Het Leuvens Collectief tegen Armoede, Stadsarchief Leuven, Erfgoedcel Leuven
Bekijk downloads Meer info
Terug naar boven