SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 112
									AND imr.partno2 = 23
Webinar Erfgoed en Lucht | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Webinar Erfgoed en Lucht

12 maart 2021

Digitale cases, werksessies en expertenpanel van 9 tot 12.15 uur

Natuur en cultuur botsen wel eens. Ook erfgoedcollecties zijn niet immuun voor de vier natuurkrachten: water, lucht, aarde en vuur. Om hierover expertise uit te wisselen, organiseren Erfgoedlabo Leuven en FARO samen met het Belgische Blauwe Schildcomité en ICOMOS Vlaanderen-Brussel een reeks van vier studiedagen over calamiteiten en roerend erfgoed. Na een eerste studiedag over water gaat de tweede in op het thema lucht(vervuiling).

Lucht is een drager bij uitstek van vervuilers: stofdeeltjes, microben, schimmels. Hoe bescherm je jouw collecties hiertegen? Hoe zorg je voor een goede luchtcirculatie en hoe houd je de klimaatcondities in het oog? Hoe interpreteer je metingen? Welke systemen bestaan er en wat betekent dit voor het energieverbruik?

De studiedag laat zowel experten als de deelnemers zelf aan het woord. In de werksessies kan je jouw eigen ervaringen delen en samen met de experten de do’s en don’ts voor een haalbaar klimaatbeheer opstellen. Tot slot gaan experten en publiek in debat over het spanningsveld tussen de ideale klimaatomstandigheden en de ideale opstelling van de collectie.

Bekijk het programma op www.erfgoedlabo.be en schrijf je in vóór 5 maart via www.erfgoedlabo.be/registreren.

Deze studiedag is een initiatief van Erfgoedlabo Leuven, FARO, Belgische Blauwe Schildcomité en ICOMOS-Vlaanderen. In samenwerking met de deelraad erfgoed.

1/1
Naam
Erfgoed en de 4 elementen: lucht
Datum
12 maart 2021
Locatie
Webinar
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee