SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 92
									AND imr.partno2 = 23
Welke toekomst voor de erfgoedcellen? | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Welke toekomst voor de erfgoedcellen?

13 mei 2019

Vandaag staan de 22 erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel op een beleidsmatig erg belangrijk kruispunt. In de bijna twee decennia dat het ‘erfgoedcelmodel’ is uitgerold, hebben deze 22 zich getoond én bewezen met allerlei vormen van ondersteuning, begeleiding en diverse publieksprojecten. Helemaal op maat van hun streek of (kunst)stad. Zonder erfgoedcellen zou de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel er helemaal anders uitzien, zeker weten.

Naar aanleiding van de Vlaamse verkiezingen maken de erfgoedcellen een round up. Om inzicht te bieden in wie ze zijn, wat ze doen, waar en hoe ze het verschil maken. En, ten slotte: om duidelijk te maken wat hun noden zijn. Daarbij kijken ze ook vooruit naar de komende subsidieronde. En nodigen de Vlaamse overheid vriendelijk, maar beslist op om in hun werking en bereik te investeren.

Via de folder hieronder krijg je een haarscherp beeld met de overzichtelijke stafkaart die 22 inspirerende projecten bevat, een voor elke erfgoedcel. Voor Leuven is dat het project 'Straathistories' waarbij Leuvenaars met hulp van de erfgoedcel aan de slag gaan rond de geschiedenis en het erfgoed van hun eigen straat, buurt of wijk.

Downloads

1/3
Terug naar boven