Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Werking

De erfgoedcel wil van Leuven een springlevende erfgoedstad maken, samen met iedereen die zin heeft om hier een steentje toe bij te dragen. We willen laten zien en voelen hoe veelzijdig het Leuvens erfgoed is, hoe actueel je het kan benaderen, welke organisaties en mensen in Leuven met en voor het erfgoed werken. We willen dat zo veel mogelijk mensen een warm hart voor erfgoed krijgen, willen proeven van het aanbod en geïnspireerd worden om zelf rond en met het Leuvens erfgoed aan de slag te gaan. Hopelijk doe jij ook mee?!

Netwerk
We werken vanuit een klein team, maar opereren in een ruim en dynamisch netwerk van professionele en vrijwillige erfgoedwerkers.
Leuven telt meer dan 35 erfgoedorganisaties. De meeste hiervan zijn vertegenwoordigd in de deelraad erfgoed, een van de 5 culturele adviesraden van de stad. Via deze deelraad erfgoed krijgen we advies en voelen we wat er leeft binnen het Leuvense erfgoedveld.

De erfgoedcel is een van de trekkers van het Erfgoedlabo Leuven, het samenwerkingsverband van de professionele cultureel erfgoedspelers. In verschillende ateliers werkt het Erfgoedlabo samen met de brede erfgoedsector om krachten te bundelen, expertise te delen en innovatieve en participatieve projecten te ontwikkelen.

Vlaanderen telt 26 erfgoedcellen. Ook met hen wisselen we op geregelde tijdstippen informatie en tips & tricks uit. Uiteraard hebben we ook heel nauw contact met FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

Doe mee
We willen dat zo veel mogelijk mensen een warm hart voor erfgoed krijgen, willen proeven van het aanbod en geïnspireerd worden om zelf rond en met het Leuvens erfgoed aan de slag te gaan. Hopelijk doe jij ook mee?!

Waar vind je ons?
We zitten op de derde verdieping van het stadskantoor, vlak naast het station van Leuven.

Ons adres:
Erfgoedcel Leuven
Stadskantoor
Prof. Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

openingsuren balie stadskantoor

Maak steeds vooraf een afspraak via 016 27 22 85 of erfgoedcel@leuven.be. Of stel je vraag via het contactformulier.

Terug naar boven