SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 87
									AND imr.partno2 = 23
Workshop Digitaal Archiveren voor Sportverenigingen | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Workshop Digitaal Archiveren voor Sportverenigingen

6 februari 2019

Een rijk verenigingsleven met veel actieve vrijwilligers leidt vaak tot een hele administratie. Elke vereniging of organisatie beheert zijn eigen archief op papier, maar vandaag de dag steeds vaker digitaal. Samen met Stadsarchief Leuven en Sportraad Leuven organiseren we speciaal voor sportverenigingen een gratis infosessie rond digitaal archiveren op 6 februari.

Digitaal werken brengt veel voordelen met zich mee, maar er zijn ook verschillende aandachtspunten. Zo is het digitaal geheugen uiterst kwetsbaar: eens gewist van de harde schijf, bestaat het geheugen van een vereniging niet meer. Het is dan ook zeer belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan.

Tijdens de workshop gaan we in op de basisregels zoals het aanleggen van een goede structuur, de juiste bestanden, een goed backup-beleid en hoe om te gaan met e-mailverkeer. Daarna is er tijd voor vragen en geïnteresseerde verenigingen kunnen achteraf individuele begeleiding op maat krijgen.

De sessie vindt plaats in Tweebronnen – leeszaal Stadsarchief, Rijschoolstraat 4
op woensdag 6 februari van 19 tot 21 uur

Alle Leuvense sportverenigingen kunnen hier aan deelnemen.

Interesse? Mail vooraf je naam en vereniging door naar Nils.roofthoofd@leuven.be.

1/1
E-mail
Tel
016 27 22 96
Meer info
Terug naar boven