Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Rituelen en tradities

Elke groep of vereniging heeft rituelen en tradities, ook dat is erfgoed. Zet ze tijdens jouw jubileumjaar in de kijker.

Wat kan je doen?   

  • Welke rituelen en/of tradities zijn er bij jouw groep nog steeds in omloop en welke hebben het bijltje erbij neergelegd? Breng oude en bestaande rituelen in kaart op je website of in je groepstijdschrift. Plaats een oproep bij oud-leden en leiding.
  • Organiseer een rituelenquiz of traditiespel en leg dit vast in beeld en geluid.

Tips

  • Rituelen zijn niet altijd gemakkelijk terug te vinden. Oud-leden kennen misschien nog rituelen en tradities en kunnen ze voordoen. Zoek hen op voor een gesprek over vroeger. Je vindt hun via de oud-ledenlijsten die bewaard zijn of in de verslagen van vroeger. De nationale secretariaten houden meestal ook ledenlijsten bij en kunnen bevraagd worden. 
  • Niets zo leuk om verhalen hierover te verzamelen in je papieren en digitale verenigingsarchief. Interviewfragmenten bewaar je best als MP3 of WAV; voor video neem je best AVI of MXF.
1/1
Terug naar boven