Een beest op je bord?

Vlees of geen vlees op je bord? Die keuze is niet eenvoudig. gezondheidsoverwegingen, culturele en religieuze tradities en bezorgdheden over het klimaat maken dat we ervoor kiezen ander, minder of geen vlees te eten.

Tijdens deze wandeling in het Leuvense stadscentrum verken je hoe vleesproductie en -consumptie evolueerden doorheen de tijd. Dat gaat van het levende dier en de veemarkten, de slachthuizen en de beenhouwerijen tot de keuken en het bord – thuis of op restaurant. Maar ook het niet-eten van vlees heeft een eigen geschiedenis met tal van sporen in de binnenstad. In Centrum Agrarische Geschiedenis, het Stadsarchief en KADOC houd je halt om aan de hand van unieke erfgoedstukken deze geschiedenis verder te ontdekken.

Download de gratis Erfgoedapp en kies de wandeling 'Een beest op je bord' of haal een stadplan op bij Stadsarchief, Visit Leuven en KADOC-KU Leuven.

Hoe werkt het?

  1. Download de gratis Erfgoedapp op je smartphone.
  2. Open de Erfgoedapp.
  3. Klik op de gele knop rechts en scan deze QR-code om de tour te starten:

Wandeling in het Nederlands: Walk in English (An animal on your plate):

OF zoek de route handmatig in de Erfgoedapp:

  1. Klik bovenaan op het rode kompas-symbool.
  2. Selecteer "Een beest op je bord" of "An animal on your plate" en klik op 'start tour'. Je komt opnieuw op het startschem terecht.
  3. Klik op het rode kaart-symbool onderaan om de tour te starten.
  4. Klik op een nummer op de kaart en op 'open'.
  • Het blauwe bolletje op de kaart geeft jouw locatie aan.
  • Taal: De taal van de Erfgoedapp past zich automatisch aan aan de taal van jouw smartphone. Als je de taal van de Erfgoedapp handmatig wil veranderen, klik je op het i-symbool onderaan op het startscherm. Klik daarna op het tandwiel rechtsbovenaan.

Meer info

  • Wanneer: vanaf 17 april
  • Prijs: gratis beschikbaar via de Erfgoedapp
  • Duur: 1.5 uur
  • Afstand: 3.3 km
  • Vertrekpunt: Centrum Agrarische Geschiedenis (Atrechtcollege), Naamsestraat 63
  • Extra: Met de inspiratiefiche zetten we je graag op weg om eropuit te trekken met je klas en samen met je leerlingen te verkennen hoe onze blik op vlees evolueerde doorheen de tijd.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.