Reuzin Iris

Reuzin Iris is onderdeel van de nieuwe reuzentweeling die in beheer is van de afdeling Diversiteit & Gelijke Kansen van de stad Leuven. Het bijzondere aan deze reuzen is dat hun identiteit kan veranderen naargelang de groep die er met de reus op uittrekt. Reuzin Iris is een creatie van de groep achter het Holebihuis in Leuven.

© Uschi Claes

Ze lieten de reus als reuzin Iris geboren worden op 20 mei 2017. ‘Iris’ verwijst naar de Griekse godin van de regenboog en boodschapper van de goden. Met Reuzin Iris wil het Holebihuis een positieve boodschap van diversiteit uitdragen.

Concept

Het idee en ontwerp van deze reuzentweeling komt van Anne Heyman, Babs Boey en Iwona Pom. Anne Heyman en Babs Boey zorgden voor de technische constructie en gebruikten heel wat recuperatiematerialen. De hoofden van de reuzen zijn zo ontworpen dat elke groep die de reus adopteert er een eigen gezicht aan kan geven. Ook de handen, neus, hoofddeksels, attributen, zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk kunnen aangepast worden. De kleding van de reuzen zal ook telkens wijzigen naargelang hun identiteit. De tweeling zal op termijn een uitgebreide kleerkast hebben, en krijgt voor al deze verschillende outfits hulp van organisaties als Femma Naaisalon Leuven of van bereidwillige vrijwilligers.

Meer info

  • Beheerder: Afdeling diversiteit stad Leuven
  • Groep: Holebihuis Vlaams-Brabant
  • Datum: 20 mei 2017
  • E-mail: an.engelen@leuven.be
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.