Straathistories Martelarenlaan

Leuven is weer een Straathistories rijker. Nummer 7 ondertussen handelt over de Martelarenlaan. Het buurtcomité Belle Vue werkte samen met enkele andere enthousiastelingen om de geschiedenis en verhalen uit hun buurt te bundelen. Ze verdiepten zich in de archieven van  Kessel-Lo en de stad Leuven, namen interviews af met buurtbewoners en verzamelden een groot aantal foto’s. Het resultaat kan je nu zelf lezen in de gloednieuwe publicatie.

Je ontdekt dat de Martelarenlaan als relatief jonge straat toch een bewogen geschiedenis kende. Het karakter van de Martelarenlaan evolueerde mee met de omgeving: van overwegend agrarisch gebied in de jaren 1920 naar woongebied met plattelandskarakter vanaf de jaren 1930. Van een (te) drukke verkeersader na 1970 tot de fietsstraat met het park Belle Vue vandaag. Ook de voormalige en huidige buurtbewoners krijgen een bijzondere plaats in het boek. Aan de hand van getuigenissen ontdek je hun verhalen en bezigheden van vroeger en nu. Dat alles wordt mooi geïllustreerd met historische kaarten en foto’s.

Praktisch

Deze publicatie is uitverkocht. Je kan de publicatie online doorbladeren. Of je kan de pdf onderaan deze pagina downloaden.

Zelf ook interesse om met buurtbewoners aan de slag te gaan? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina.

Over dit boek

  • Titel: Straathistories Martelarenlaan
  • Taal: Nederlands
  • Publicatiejaar: 2018
  • Prijs: € 5
  • Uit de reeks: Straathistories: Leuvense buurten in woord en beeld
  • Partners: Buurtcomité Belle Vue, bewoners Martelarenlaan, stadsarchief, Erfgoedcel Leuven
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.