Terugblik op Erfgoeddag!

Het publiek kon het gevarieerde programma waarin de link tussen dieren en cultureel erfgoed centraal stond, erg smaken. Het Museum voor Dierkunde, de Abdij van Park en de Universiteitsbibliotheek met het Universiteitsarchief KU Leuven waren de populairste locaties van de beestige Erfgoeddag op zondag 23 april in Leuven. Ook de wandelingen ‘Dieren in de stad’ en ‘Een beest op je bord?’ die langs de bijbehorende expo’s in CAG, KADOC en Stadsarchief liep, waren heel succesvol.

24 april 2023

De rondleiding waarbij naast de gidsen een tolk Vlaamse Gebarentaal meeging, was een schot in de roos. De mix van het publiek en de drie gidsen, zorgden voor een leuke interactie. Verschillende mensen rond erfgoed samenbrengen, ook dat is Erfgoeddag! Het samenlezen met de Bib Leuven, anderstaligen en Leuvenaars was een heel verbindend moment in de bijzondere setting van het historische stadhuis.

Erfgoeddag 2023 - wandeling 'Een beest op je bord?'
Foto: Bardt

In de Abdij van Park kwamen dan weer heel wat Leuvenaars hun honden en kat laten wijden. Dieren in het klooster, de stadsimker en de bijen, de Vroege Vogelwandeling of de abdij- en neerhofdieren, op de site van Abdij van Park kon het publiek terecht voor een gevarieerd programma.

In totaal verwelkomde Leuven meer dan 7000 bezoekers op de Erfgoeddag. Bekijk hieronder de aftermovie, die FARO in Leuven draaide.

Erfgoeddag gemist?

De wandeling ‘Een Beest op je bord?’ kan je nog steeds volgen aan de hand van de Erfgoedapp (die je gratis kan downloaden op je smartphone) of via de wandelkaart.

De bijbehorende expo’s ‘Geen vlees (meer) op je bord’ in KADOC en de expo ‘Van dikbil tot dunne lende’ in het Stadsarchief zijn afgelopen.

De Erfgoedweek voor scholen liep van 17 tot en met 28 april 2023.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.